Aperitive / Garnituri

Briose aperitiv

Ouale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare.Adaugam uleiul, laptele si apa minerala.Incorporam faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase, iar apoi patrunjelul verde tocat.Ardeiul rosu il spalam si il taiem cubulete.Ghebele fierte si scurse bine le taiem bucati potrivite.Maslinele le facem rondele, iar muschiul il taiem patratele mici.Toate ingredientele taiate le punem peste compozitia de oua.La final presaram putin piper, praful de copt si amestecam pana sunt incorporate bine.In forme de briose din silicon (sau poate fi o tava de briose din alt material, doar ca puneti hartiute), punem compozitie cam pe 3/4 si deasupra presaram busuioc uscat.Asezam toate formele intr-o tava de aragaz si le introducem in cuptorul incins.Le lasam cam 30-35 de minute in cuptor pana prind o culoare aurie deasupra.Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa sa se raceasca si le servim.Pot si consumate reci sau calde! Pofta buna!

Usor de preparat, potrivite pentru orice moment al zilei, alaturi de un ceai, o cana de lapte sau de ce nu langa cafeluta de dimineata ce ne invioreaza? Eu zic ca merita facute, asa ca daca va plac fuguta spre bucatarie ca sa vedeti ce bune sunt!

Briose aperitiv

Ingrediente

  • 4 oua 2 linguri lapte 2 linguri apa minerala 2 linguri ulei 6 linguri faina cu varf 2 linguri patrunjel verde tocat 1/2 ardei rosu 10 masline fara samburi 1 canita cu ghebe fierte 5 felii muschi file busuioc uscat sare piper 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare

  • Usor de preparat, potrivite pentru orice moment al zilei, alaturi de un ceai, o cana de lapte sau de ce nu langa cafeluta de dimineata ce ne invioreaza? Eu zic ca merita facute, asa ca daca va plac fuguta spre bucatarie ca sa vedeti ce bune sunt!

Share