Deserturi

Briose

Se mixeaza cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare.Intr-un castron mai mare punem in laptele caldut drojdia pentru a se dizolva.Acest lichid, il punem peste spuma de ou cu zahar, impreuna cu esentele de rom,vanilie,zaharul vanilat si margarina,care am topito un pic pe foc.Le frecam cu mixerul impreuna cu faina.Trebuie sa obtinem un aluat lipicios si moale .Incorporam si stafidele si amestecam cu

Briose

Ingrediente

  • 15oml lapte,3 oua,500g faina,200g zahar,100g margarina,100g stafide,1 fiola esenta rom,1 fiola esenta vanilie,2 plicuri zahar vanilat,2 plicuri drojdie uscata,un praf de sare.

Mod de preparare

  • Se mixeaza cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare.Intr-un castron mai mare punem in laptele caldut drojdia pentru a se dizolva.Acest lichid, il punem peste spuma de ou cu zahar, impreuna cu esentele de rom,vanilie,zaharul vanilat si margarina,care am topito un pic pe foc.Le frecam cu mixerul impreuna cu faina.Trebuie sa obtinem un aluat lipicios si moale .Incorporam si stafidele si amestecam cu o spatula sau lingura,aluatul.Pregatim formele de briose.Eu am avut din cele de silicon si nu a necesitat nici grasime,nici foaie de copt.Se gasesc in comert tavite de aluminiu speciale pentru briose.Aceste tavite necesita unse cu unt sau margarina.Lu m cu lingura din compozitie si punem in tavite,un pic mai mult de jumatate.Sa ramana loc pentru a creste briosa la copt.Introducem briosele la cuptorul incins din timp,la temperatura de 170 grade,20 de minute.Ideale la micul dejun,sau la pachet pentru cei mici,la scoala sau gradinita.Pofta buna.

Share