Dulciuri

Branzoici

Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia pana aceasta se dizolva.
Intr-un bol se pun toate ingredientele inclusiv laptele si drojdia si se framanta pana devine un aluat elastic . Eu framant aluatul cu mixerul si il framant cam 8-10 minute. Calculati ca manual e aproape dublu.E foarte important la un aluat sa fie bine framantat.

Branzoici


Portii

20

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 450 gr faina

  • 25 gr drojdie

  • 200 ml lapte

  • sare

  • 2 linguri zahar

  • 3 linguri margarina

  • Pentru umplutura

  • 250 gr branza de vaca 2 oua 3 linguri zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingura gris

Mod de preparare

  • Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia pana aceasta se dizolva.
    Intr-un bol se pun toate ingredientele inclusiv laptele si drojdia si se framanta pana devine un aluat elastic . Eu framant aluatul cu mixerul si il framant cam 8-10 minute. Calculati ca manual e aproape dublu.E foarte important la un aluat sa fie bine framantat.
    La inceput aluatul o sa fie lipicios apoi o sa se adune ca o bila si nu o sa se mai lipeasca.
    Se lasa aluatul intr-un bol la dospit(ceva mai mare decat al meu ca aproape mi-a dat afara 🙂 )aprox. 30-45 min.
    Intre timp se prepara umplutura

    Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine.

    Cand aluatul este crescut, se pune faina pe masa de lucru si se intinde o foaie cu sucitorul.
    Se taie patratele . Mie mi-au iesit 20 . Se pune cu o lingura branza pe fiecare patrat apoi se impatura luand pe rand fiecare colt si unindule in centrul patratului.

    Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi se ung cu ou.
    Se baga la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc deasupra.
    Cand se scot se presara zahar pudra peste ele.

Share