Deserturi

Branzoaice

Pregatim aluatul:cernem faina intr-un vas adanc,punem praul de sare si facem o gaura in mijloc. Punem pe foc laptele cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;lasam pana se topeste zaharul. Punem in gaura facuta in faina ouale si laptele caldut,apoi framantam bine. Punem margarina(untul)la topit iar cand e calduta o adaugam treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe toata.cand am terminat de framantat lasam la crescut cca 1 ora la loc caldut.Intre timp pregatim umplutura:punem ricotta(branza de vaci) intr-un castron cu zaharul,ouale si vanilia si le amestecam cu mixerul 2-3 min,apoi punem stafidele si amestecam cu o lingura.Cand aluatul e crescut il impartim in 18-20 de bucati iar fiecare bucata o intindem,nu prea subtire si ii dam forma unui patrat.punem in mijlocul fiecarei bubati 1 lingura si jumatate de branza(chiar 2) apoi inchidem colturile la mijloc ca un plic.punem branzoaicele in tava,le ungem cu ou si le dam la cuptorul preincalzit la150 – 160 pana se rumenesc frumos.le scoatem si le presaram cu zahar pudra.

mancasem niste branzoaice asa de bune in urma cu 4-5 ani la o brutarie si am incercat sa le reproduc…

Branzoaice

Ingrediente

  • pt aluat:1 kg de faina5 oua180 gr zahar2 pliculete drojdie uscata350 ml laptecoaja de lamaie200 gr margarina(sau unt)1 praf de sarept umplutura:800 gr circa ricotta(eu nu am gasit,dar normal e branza de vaci)2 ouavanilie5 linguri de zahar100 gr stafide

Mod de preparare

  • mancasem niste branzoaice asa de bune in urma cu 4-5 ani la o brutarie si am incercat sa le reproduc…

Share