Biscuiti

Brăduţ de Crăciun

2. Se ung măinile cu ulei şi se modelează chifle de mărimi egale. Se opreşte aluat şi pentru trunchiul brăduţului. Într-o tavă tapetată cu făină se aşază chiflele sub formă de brăduţ şi se ung pe deasupra cu gălbenuş de ou şi cu miere. Se pun la copt 15-20 de minute şi apoi se lasă la rece.. 3. Se ornează brăduţul cu beteală de frişcă, globuri din cireşe confiate şi

Brăduţ de Crăciun


Timp preparare

60

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • 1 kg făină

  • 80 g drojdie

  • 400 ml lapte

  • sare

  • 2 ouă

  • 160 g unt

  • 140 g zahăr

  • Pentru decor

  • 100 g zahăr pudră

  • 150 g cireşe confiate

  • 50 g fistic

Mod de preparare

  • 2. Se ung măinile cu ulei şi se modelează chifle de mărimi egale. Se opreşte aluat şi pentru trunchiul brăduţului. Într-o tavă tapetată cu făină se aşază chiflele sub formă de brăduţ şi se ung pe deasupra cu gălbenuş de ou şi cu miere. Se pun la copt 15-20 de minute şi apoi se lasă la rece.
  • 3. Se ornează brăduţul cu beteală de frişcă, globuri din cireşe confiate şi conuri din fistic.

Share