Deserturi

Bougatsa

1. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana acesta se dizolva. Punem amestecul deoparte.2. Se pune laptele intr-o cratita pe foc, impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie. Cand laptele se apropie de punctul de fierbere, se reduce focul la minim si se adauga grisul putin cate putin amestecand in continuu cu un tel. Compozitia rezultata trebue sa aiba consistenta unei budinci vascoase. Se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si se amesteca pana sunt incorporate bine. Se ia crema de pe foc si se lasa sa se raceasca.3. Intre timp, se topeste untul. Odata ce crema s-a racit, se intind foile de placinta pe suprafata de lucru. Pentru o portie de bougatsa se folosesc doua foi. Se unge o foaie cu unt si se pune o alta foaie peste ea. Se pun 2-3 linguri de crema in centrul foilor si se impaturesc foile peste crema, din lateral intai, apoi din stanga si dreapta.4. Plicurile astfel obtinute le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu unt pe deasupra si le dam la cuptor la foc mediu timp de 20-25 minute. Mie mi-au incaput doar 6 in tava, celelalte doua le-am copt pe urma.5.Bougatsa se serveste calda si pudrata generos cu zahar pudra.Pofta Buna!

Un dulce inspirat din bucataria greceasca, ce m-a cucerit pe loc.

Bougatsa

Ingrediente

  • 600 ml lapte 200 gr zahar 100 gr gris 4 galbenusuri 150 gr unt un pachet foi de placinta (8 portii) o esenta vanilie 1 lingurita coaja rasa de lamaie zahar pudra

Mod de preparare

  • Un dulce inspirat din bucataria greceasca, ce m-a cucerit pe loc.

Share