Bors, ciorbe si supe

Bors de somn

Am muncit ceva pana am curatat si portionat “monstrul”, dar a meritat, mai ales ca m-am ales si cu un castron de icre …

Legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina ) le-am tocat la robot  si le-am calit pe jumatate intr-o lingura cu ulei si o cescuta cu apa. Am adaugat apoi 3 litri cu apa , o lingura rasa de sare si am lasat la foc mic pana ce s-au fiert bine legumele. Am adaugat rosiile tocate marunt si am lasat sa clocoteasca, dupa care am turnat borsul fierbinte.

 Punem in oala, cu grija,

Bors de somn


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 2 cepe

  • un morcov mare

  • o capatana telina

  • un ardei gras

  • o cutie cu rosii in bulion

  • capul si coada de la somn 

  • sare

  • 1 litru de bors 

  • leustean verde

Mod de preparare

  • Legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina ) le-am tocat la robot  si le-am calit pe jumatate intr-o lingura cu ulei si o cescuta cu apa. Am adaugat apoi 3 litri cu apa , o lingura rasa de sare si am lasat la foc mic pana ce s-au fiert bine legumele. Am adaugat rosiile tocate marunt si am lasat sa clocoteasca, dupa care am turnat borsul fierbinte.

     Punem in oala, cu grija, bucatile de cap de somn ( la mine au fost mai multe, intrucat capul a fost foarte mare )  si coada, lasam sa mai dea 3-4 clocote si oprim focul.  Potrivim de sare si  presaram leustean verde, tocat. 

     Servim fierbinte. 

Share