Bors, ciorbe si supe

Bors de peste manastiresc

Mai intai pregatim legumele:ardeiul rosu si galben il spalam si il taiem cubulete.

ceapa o curatam,o spalam si o tocam.

morcovul il radem ,il spalam si il taiem feliute subtiri.

pastarnacul il curatam,il spalam si il taiem patratele mici.

spalam capurile de peste foarte bine.

intr-o oala punem apa pe 3 sferturi.

punem capurile de peste si dam drum

Bors de peste manastiresc


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 2-3 capuri de peste

  • 1 conserva de peste in sos tomat(una mai buna si gustoasa)

  • jumatate ardei rosu

  •  jumatate ardei galben

  • 1 ceapa

  • 1 morcov

  • 1 pastarnac

  • patrunjel verde

  • 100 gr orez

  • o mana masline

  •  sare

  • piper

  •  bors pentru acris

Mod de preparare

  • Mai intai pregatim legumele:ardeiul rosu si galben il spalam si il taiem cubulete.

    ceapa o curatam,o spalam si o tocam.

    morcovul il radem ,il spalam si il taiem feliute subtiri.

    pastarnacul il curatam,il spalam si il taiem patratele mici.

    spalam capurile de peste foarte bine.

    intr-o oala punem apa pe 3 sferturi.

    punem capurile de peste si dam drumul la aragaz.

    dupa ce a dat 3-4 clocote adaugam legumele.

    lasam sa fiarba la foc potrivit.

    orezul il spalam in mai multe ape.

    dupa ce legumele au fiert mai bine de jumatate adaugam orezul.

    cand orezul este aproape fiert punem conserva.

    condimentam cu sare si piper.

    mai punem maslinele si bors,dupa gust.

    mai lasam sa dea cateva clocote ciorba ,presaram patrunjel verde deasupra si servim..

    pofta buna!!!.

    la urma scoatem capurile de peste si le aruncam.

Share