Bors, ciorbe si supe

Borș cu carne de pasăre și legume de vară

După ce am degustat o minunată ciorbă de potroace duminica trecută, și culmea le-a plăcut Zmeilor, am zis hai să încerc și eu! A ieșit super bun borșul de pasăre, semi-acru pentru început! =))

Ceapa și zarzavaturile se curăță și se toacă mărunt, se pun la înăbușit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute acoperit la foc mic. Apoi se adaugă cartofii cubulețe, varza fideluță și bucățile de pui, se completează cu apă, cca. 3000 ml, se asezonează de sare, piper și leuștean, se lasă la fiert semiacoperit cca. 30 de minute la foc mediu. După ce s-au fiert

Borș cu carne de pasăre și legume de vară


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • ceapă galbenă 1 bucată,

  • morcov 1 bucată,

  • pătrunjel rădăcina 1 bucată,

  • păstârnac 1 bucată,

  • țelina cca. 50 g,

  • cartofi roșii 2 bucăți,

  • varză albă cca. 300 g,

  • spinări și aripi de pui 2 bucăți,

  • borș din tărâțe cca. 1000 ml,

  • sare iodată,

  • piper proaspăt măcinat,

  • leuștean proaspăt 1/2 legătură,

  • ou 1 bucată,

  • verdeață proaspăt ptr servit.

Mod de preparare

  • Ceapa și zarzavaturile se curăță și se toacă mărunt, se pun la înăbușit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute acoperit la foc mic. Apoi se adaugă cartofii cubulețe, varza fideluță și bucățile de pui, se completează cu apă, cca. 3000 ml, se asezonează de sare, piper și leuștean, se lasă la fiert semiacoperit cca. 30 de minute la foc mediu. După ce s-au fiert toate legumele se adaugă cca. 1000 ml borș de tărâțe, se lasă să mai dea unh clocot iar la final se adaugă oul, bătut, formându-se faimoasele zdrențe. Se servește fierbinte cu pâine de casă și ardei iute.

    Poftă bună!

Share