Ruseasca

Boeuf Stroganoff

O mancare asemanatoare cu tocanita, din carne de vita cu ciuperci, intr-un sos de smantana si castraveti murati.

Punem hribii in apa fierbinte si lasam sa se hidrateze timp de 15-20 de minute.. Taiem carnea de vita in fasii de 1.5-2 cm grosime.. Intr-o cratita, incingem uleiul, adaugam ceapa taiata julienne, 0.25 lingurita de sare si calim timp de 7-8 minute, pana cand ceapa devine sticloasa si incepe sa se caramelizeze. Adaugam usturoiul tocat marunt si gatim inca 35-40 de secunde.. Punem ciupercile champig

Boeuf Stroganoff


Portii

10

portii


Timp preparare

120

minute


Timp gatire

120

minute

Ingrediente

  • 1 kg ceafa de vita

  • 600 gr ciuperci Champignon

  • 5 gr hribi deshidratati

  • 1 buc ceapa

  • 3 catei usturoi

  • 2 lingurite sare

  • 1 lingurita piper

  • 1 lingurita boia dulce

  • 1 lingurita oregano uscat

  • 100 gr castravete murat

  • 25 gr mustar Dijon

  • 150 gr smantana fermentata (acra)

  • 60 gr pasta de rosii

  • 10 gr marar proaspat tocat

  • 2 linguri ulei vegetal

  • 60 ml apa

Mod de preparare

  • Punem hribii in apa fierbinte si lasam sa se hidrateze timp de 15-20 de minute.
  • Taiem carnea de vita in fasii de 1.5-2 cm grosime.
  • Intr-o cratita, incingem uleiul, adaugam ceapa taiata julienne, 0.25 lingurita de sare si calim timp de 7-8 minute, pana cand ceapa devine sticloasa si incepe sa se caramelizeze. Adaugam usturoiul tocat marunt si gatim inca 35-40 de secunde.
  • Punem ciupercile champignon taiate in sferturi, hribii impreuna cu apa in care s-au hidratat, 0.5 lingurita de sare, piper, boia si oregano. Amestecam, acoperim cratita si fierbem timp de 15-20 de minute.
  • Adaugam carnea, restul de sare, amestecam, acoperim cratita si gatim la foc mic timp de 2.30 -3 ore, pana cand carnea este moale si frageda.
  • Intr-un alt bol, combinam castravetii taiati felii subtiri, cu smantana, pasta de rosii si mustarul.
  • Cand carnea este fiarta si are consistenta dorita, adaugam sosul de smantana si castraveti si gatim fara sa mai acoperim cratita timp de 10-15 minute. La final, adaugam mararul tocat.

Share