Deserturi

Biscuiti occhio di bue

Intr-un vas se pune untul si untura rece si se amesteca cu zaharul,se adauga ouale,esenta de portocale si treptat faina cu praful de copt.Se framanta aluatul pana untul se topeste bine.Se da la rece cel putin 10-15 minute.Aluatul se imparte in doua parti,cu prima parte se intinde o foaie si cu ajutorul unui pahar(inel de inox) se taie cercuri care se aseaza direct in tava tapetata cu hartie sau unsa bine. Se da la cuptor prima tava pentru 15 minute la 200 .Intre timp se pregateste si a doua tava,din aluatul ramas se intinde o foaie si cu paharul se taie cercuri care la randul lor se decupeaza in centru cu ajutorul unei forme mai mici,astfel incat sa ramana gaura.Se aseaza in tava si se dau la cuptor. Numarul trebuie sa corespunda astfel in cat fiecare biscuite normal sa aibe unul cu gaura.Cand se racesc bine se pune crema de ciocolata intr-un saca posh si se pune pe fiecare biscuite deasupra se aseaza cel cu gaura.Se udreaza cu zahar.Pofta buna!!

Puteti folosi mai multe tipuri de umplutura,dulceata etc.

Sunt niste biscuiti deliciosi traditionali din zona Italiei,usor de pregatit si printre care si preferatii sotului 😛

Biscuiti occhio di bue

Ingrediente

  • Aluat: 400 gr faina. 50 gr unt. 1 lingura untura. 1 ou intreg si un galbenus. sare. 50 gr zahar pudra. 1 esenta portocala(coaja rasa). 5 gr praf de copt. Umplutura: Crema de ciocolata. Decor: zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

  • Sunt niste biscuiti deliciosi traditionali din zona Italiei,usor de pregatit si printre care si preferatii sotului 😛

Share