Diverse

Biscuiti graham

Biscuiti de casa care merg perfect cu ceai, lapte sau cafea.

Intr-un bol incapator, combinam faina integrala cu faina alba, taratele, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.. Adaugam untul rece, taiat bucati mici, si il incorporam in amestecul de fainuri, pana cand obtinem o textura nisipoasa.. Intr-un alt vas, combinam laptele cu mierea si pasta de vanilie. Turnam peste amestecul de faina si unt. Omogenizam mai intai cu o spatula sau lingu

Biscuiti graham


Portii

30

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 190 gr faina integrala

  • 130 gr faina alba

  • 26 gr tarate de grau

  • 130 gr zahar alb

  • 0.5 lingurita praf de copt

  • 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu

  • 0.5 lingurita sare

  • 180 gr unt

  • 40 gr miere de albine

  • 60 ml lapte

  • 1 lingurita pasta de vanilie

Mod de preparare

  • Intr-un bol incapator, combinam faina integrala cu faina alba, taratele, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
  • Adaugam untul rece, taiat bucati mici, si il incorporam in amestecul de fainuri, pana cand obtinem o textura nisipoasa.
  • Intr-un alt vas, combinam laptele cu mierea si pasta de vanilie. Turnam peste amestecul de faina si unt. Omogenizam mai intai cu o spatula sau lingura de lemn, apoi framantam usor aluatul cu mainile. Dam forma de disc, infasuram in folie alimentara si lasam la frigider pentru 30 de minute.
  • Incalzim cuptorul la 180°C si pregatim 2 tavi cu hartie de copt.
  • Impartim aluatul in 4 parti. Intindem fiecare bucata intre 2 foi de hartie de copt, intr-un dreptunghi de 25×23 cm. Stantam sau intepam aluatul, apoi decupam cu forma dorita.
  • Transferam biscuitii pe tava de copt si coacem timp de 12-15 minute. Cu cat ii coacem mai mult, cu atat vor fi mai crocanti.
  • Scoatem biscuitii pe gratarul de racire si ii lasam sa se raceasca. Se pastreaza in cutii inchise etans.

Share