Diverse

Biscuiti fragezi cu merisoare

Biscuiti fragezi si deliciosi.

Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios.. Se da pe razatoare coaja de lamaie. Se agauga apoi galbenusurile, coaja rasasa de lamaie, esenta de vanilie si praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie. Se adauga merisoarele uscate si se framanta atat cat sa fie amestecate toate ingredie

Biscuiti fragezi cu merisoare


Portii

6

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 300 gr faina

  • 250 gr unt

  • 100 gr zahar

  • 3 buc galbenus de ou

  • 1 varf de cutit sare

  • 10 gr praf de copt

  • 25 ml esenta de vanilie

  • 100 gr merisoare deshidratate

  • 1 buc lamaie

Mod de preparare

  • Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios.
  • Se da pe razatoare coaja de lamaie. Se agauga apoi galbenusurile, coaja rasasa de lamaie, esenta de vanilie si praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie. Se adauga merisoarele uscate si se framanta atat cat sa fie amestecate toate ingredientele. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider minim 30 de minute.
  • Se scoate aluatul de la frigider si se formeaza sfere de circa 5 mm grosime. Se aseaza in tava pe hartie de copt. Se coc biscuitii 15-20 de min pana se rumenesc. Dupa de s-au copt se lasa la racit. Se presara cu zahar pudra la final.

Share