Retete de prajituri

Biscuiţi expresso

Ciocolata impreuna cu uleiul se pune pe baie de aburi sa se topeasca.Cand s-a topit se da deoparte ,lasam sa se racoreasca putin,apoi adaugam cafeaua ,zaharul pudra,vanilia si romul.Adaugam apoi cele doua oua,amestecand dupa fiecare. Separat amestecam faina,praful de copt,sarea si cacaua.Punem apoi peste compozitia de ciocolata.Framantam bine,formam o bila de aluat,invelim cu folie alimentara

Biscuiţi expresso


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 100 gr ciocolata cu lapte

  • 200 gr faina

  • 3 linguri miere de albine

  • 2 oua

  • 100 gr zahar pudra +50 gr pentru tavalit

  • O lingura ulei

  • O lingura cafea ness

  • ½ plic praf de copt (5 gr)

  • Un plic zahar vanilat

  • O lingurita rom

  • Un praf de sare

Mod de preparare

  • Ciocolata impreuna cu uleiul se pune pe baie de aburi sa se topeasca.Cand s-a topit se da deoparte ,lasam sa se racoreasca putin,apoi adaugam cafeaua ,zaharul pudra,vanilia si romul.Adaugam apoi cele doua oua,amestecand dupa fiecare. Separat amestecam faina,praful de copt,sarea si cacaua.Punem apoi peste compozitia de ciocolata.Framantam bine,formam o bila de aluat,invelim cu folie alimentara si lasam la frigider minim doua ore.

    Scoatem aluatul din frigider,formam bilute de marime potrivita si le tavalim prin zahar pudra.Le asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt si le punem in cuptorul incins pentru 10-15 minute.

    Eu le-am mai presarat cu zahar pudra deoarece se vede treaba ca nu le-am tavalit suficient. Pofta buna!!!!

Share