Gustari & Aperitive

Biscuiti digestivi

Biscuiti de casa din faina integrala si faina de ovaz.

Cernem faina integrala, impreuna cu faina de ovaz, si combinam cu sare, praf de copt si zahar.. Adaugam bucatile de unt rece si le incorporam in amestecul de faina cu ajutorul degetelor, astfel incat sa obtinem o textura nisipoasa, asemanatoare pesmetului.. Adaugam laptele si framantam, pana cand aluatul se leaga si are o consistenta densa, fara sa fie lipicios. Daca este prea uscat, mai adaugam p

Biscuiti digestivi


Portii

15

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 200 gr faina integrala

  • 30 gr faina de ovaz

  • 1 lingurita praf de copt

  • 60 gr zahar brun

  • 120 gr unt

  • 0.5 lingurita sare

  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

  • Cernem faina integrala, impreuna cu faina de ovaz, si combinam cu sare, praf de copt si zahar.
  • Adaugam bucatile de unt rece si le incorporam in amestecul de faina cu ajutorul degetelor, astfel incat sa obtinem o textura nisipoasa, asemanatoare pesmetului.
  • Adaugam laptele si framantam, pana cand aluatul se leaga si are o consistenta densa, fara sa fie lipicios. Daca este prea uscat, mai adaugam putin lapte. Invelim aluatul in folie alimentara si lasam la frigider pentru 30 de minute.
  • Incalzim cuptorul la 180°C si pregatim o tava cu hartie de copt.
  • Asezam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si il intindem la o grosime de aproximativ 4 mm. Stantam dupa preferinta si decupam cu forma de biscuiti.
  • Transferam formele decupate pe tava de copt si coacem timp de 14-16 minute.
  • Scoatem tava din cuptor, lasam biscuitii sa se raceasca putin in tava, apoi ii transferam pe gratarul de racire.

Share