Deserturi

Biscuiti de casa

Puneti untul intr-o cratita si il topiti la foc mic. Intr-un bol puneti galbenusurile de ou,zaharul,coaja de portocala si amestecati bine cu un tel sau lingura.Apoi adaugati untul topit si un pic racorit, amestecati bine,puneti smantana,adaugati vanilia si zaharul vanilat, amestecati. Adaugati faina si praful de copt si incepeti sa framantati aluatul. Sa stiti ca este un aluat placut, moale si nel

Biscuiti de casa

Ingrediente

  • -unt 200 g -zahar 1 pah de 250-300ml -galbenusuri 3 buc (albusurile le folositi la alte retete, aici trebuie doar galbenusuri crude)-smantana 70 g -faina alba calitate superioara 3 pahare de 250-300ml -praf de copt 0.5 lingurite -esenta de vanilie 1 lingura-1 plic zahar vanilat-coaja rasa de la 2 portocale.

Mod de preparare

  • Puneti untul intr-o cratita si il topiti la foc mic. Intr-un bol puneti galbenusurile de ou,zaharul,coaja de portocala si amestecati bine cu un tel sau lingura.Apoi adaugati untul topit si un pic racorit, amestecati bine,puneti smantana,adaugati vanilia si zaharul vanilat, amestecati. Adaugati faina si praful de copt si incepeti sa framantati aluatul. Sa stiti ca este un aluat placut, moale si nelipicios.Framantati putin aluatul pe masa cu un pic de faina. Il acoperiti cu o folie si lasati aproximativ 30 de min la frigider,sau il faceti seara si lasati pana a 2 zi. Pentru masina de tocat, aluatul il tai in bucati mici si lungi ca sa incapa in masina. Aluatul este nelipicios si sta foarte bine la modelat. I-am taiat in biscuiti mai mici si i-am pus pe o tava de cuptor,cu hartie de copt.Se da tava la cuptor la temperatura medie, de 180-200 grade. Lasati la cuptor pana incep sa se rumeneasca sau daca ii doriti mai crocanti,ii lasati mai mult. Se pastreaza chiar si 2 saptamani la loc uscat, intr-o punga sau borcan.Arata foarte bine biscuitii si au un gust superb.Pofta Buna!

Share