Deserturi

Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie

Biscuiti cu o aroma deosebita!

Intr-un castronel, se pune faina amestecata cu amidonul alimentar, iar in mijlocul ei se face o adancitura in care punem untul topit si racit, galbenusurile, zaharul pudra si praful de anason, apoi framantam un aluat pe care il dam la frigider circa 30 de minute. Se scoate si se intinde o foaie de circa 0.5 cm, din care decupam cu forma sau cu gura unui pahar discuri sau diferite forme, care se as

Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie


Portii

10

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 350 gr faina

  • 50 gr amidon alimentar

  • 200 gr unt

  • 150 gr zahar pudra

  • 2 buc ou

  • 6 linguri zahar alb

  • praf de anason

  • praf de sare

  • 4 linguri suc de lamaie

Mod de preparare

  • Intr-un castronel, se pune faina amestecata cu amidonul alimentar, iar in mijlocul ei se face o adancitura in care punem untul topit si racit, galbenusurile, zaharul pudra si praful de anason, apoi framantam un aluat pe care il dam la frigider circa 30 de minute. Se scoate si se intinde o foaie de circa 0.5 cm, din care decupam cu forma sau cu gura unui pahar discuri sau diferite forme, care se asaza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt.
  • Pentru bezea, se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste si la urma incorporam si sucul de lamaie. Se pune pe fiecare biscuit un strat subtire de bezea, apoi se da la copt circa 20 de minute, in cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumenesc usor biscuitii si bezeaua. Se mai lasa circa 5 minute apoi, cu usa cuptorului intredeschisa, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.

Share