Deserturi

Biscuiti (crinkles) cu lamaie

Untul (la temperatura camerei) se taie cuburi (intr-un vas, desigur), se adauga zaharul si coaja de lamaie. Se mixeaza pana ce se obtine o compozitie spumoasa.Se incorporeaza oul si se presara sarea. Treptat, se adauga faina cernuta si praful de copt, amestecandu-se compozitia pentru omogenizarea completa.Se adauga sucul de lamaie si se mixeaza pana ce obtinem o compozitie densa, cremoasa.Se acopera vasul cu o folie alimentara si se pastreaza la rece pentru 2-3 ore.Din compozitia obtinuta, se formeaza bilute potrivite pe care le vom trece prin zahar tos, iar mai apoi prin zahar pudra, astfel incat sa fie acoperiti complet.Biscuitii se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta de 2-3 cm fiecare. Se coc pentru aproximativ 12 minute, la o temperatura de 160 grade C. Dupa coacere, se lasa sa se raceasca complet, dupa care pot fi depozitati in cutii metalice, inchise ermetic.Se servesc cu pofta!

Bilutele formate trebuie sa aiba o dimensiune nu foarte mare (as zice cat o nuca micuta). Din graba, le-am format mai maricele, insa in timpul coacerii se intind destul de mult.

Bunatati pentru colindatori

Biscuiti (crinkles) cu lamaie

Ingrediente

  • 1 ou 260 g faina 100 g unt 100 g zahar un praf de sare un plic cu praf de copt coaja rasa si sucul de la o lamaie 100 g zahar tos si 100 g zahar pudra (pentru tavalit fursecurile)

Mod de preparare

  • Bunatati pentru colindatori

Share