Retete de prajituri

Biscuiti ciocomania lollipop

Cu un mixer, amesteca primele 4 ingrediente (ingredientele umede). Cerne ingredientele uscate (faina, cacao, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in compozitie. Va rezulta o coca destul de tare. Cu o lingura incorporeaza ciocolata si alunele.

 Pe o tava pune hartie de copt (eu o lipesc cu putin unt ca sa stea pe tava si sa nu se ridice). Cu mana putin unsa cu ulei fa

Biscuiti ciocomania lollipop


Portii

12

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  •  unt, 225 g

  • zahar tos, 340 g

  • oua, 2 buc.

  • extract de migdale, vanilie (cam 1 lingurita in total)

  • faina 000, 300 g

  • cacao, 100 g

  • bicarbonat, 1/2 lingurita

  • praf de copt, 1 lingurita

  • un praf de sare

  • ciocolata, fulgi 150 g (minim 70 % cacao)

  • alune/migdale, 100 g

Mod de preparare

  • Cu un mixer, amesteca primele 4 ingrediente (ingredientele umede). Cerne ingredientele uscate (faina, cacao, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in compozitie. Va rezulta o coca destul de tare. Cu o lingura incorporeaza ciocolata si alunele.

     Pe o tava pune hartie de copt (eu o lipesc cu putin unt ca sa stea pe tava si sa nu se ridice). Cu mana putin unsa cu ulei fa bilute din coca si pune-le cu putin spatiu intre ele, pentru ca la copt se lasa.

    Coace in cuptorul incalzit, la 190 C, cam 15 minute. Daca ai cuptor electric, poti face 2 tavi deodata, daca folosesti ventilatorul. Mie mi-au iesit cam 4 tavi. Poti manca biscuitii asa, sau topesti ciocolata alba si ii glazurezi. Eu am pus putin colorant alimentar albastru in ciocolata, for fun. Si s-a intarit asa de tare ciocolata, ca n-am mai putut s-o folosesc drept glazura. Am facut niste acadele

    sursa

Share