Carne si fripturi

Biryani

– Se pune uleiul de masline (jumate de pahar) in cratita si se lasa la foc mic pentru a nu se arde, se adauga usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, se lasa la foc mic si se rumenesc un pic, dupa care se adauga coriandul verde bine tocat, si curcuma, pudra de coriandru, condimentel pentru biryani. Se lasa un pic sa se prajeasca dupa care se adauga bucatile pe pui, se prajesc cu cratita acoperita cu c

Biryani

Ingrediente

  • Pentru a servi 4 persoane:- un pui,taiat in 4,- un chiper verde mare,taiat solzisori,- 10 catei de usturoi, tocati,- o lingura de ghimbir, taiat foarte marunt, sau dat prin razatoare,- un pahar de frunze de coriandru verde, maruntite bine,- orez, penru 4 persoane,- ulei de masline, ccajumate de pahar,- curcuma jumate de lingurita,- pudra de coriandru jumatate de lingurita,- condimente pentru biryani,- un ardei iute (dupa dorinta),- citeva boabe de cardamon,sare dupa gust.

Mod de preparare

  • – Se pune uleiul de masline (jumate de pahar) in cratita si se lasa la foc mic pentru a nu se arde, se adauga usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, se lasa la foc mic si se rumenesc un pic, dupa care se adauga coriandul verde bine tocat, si curcuma, pudra de coriandru, condimentel pentru biryani. Se lasa un pic sa se prajeasca dupa care se adauga bucatile pe pui, se prajesc cu cratita acoperita cu capacul cite 5 min pe fiecare parte, dupa care se scot bucatile de pui si se pun intr-o tava care o ungem cu putin ulei de maslime(folosim 2-3 linguri din acelasi ulei unde sa prajit puiul), si presuram citiva solzisori din ciapa gata taiata si putin chiper verde, punem tava cu pui in rola cca o ora.- Adaugam ciapa taiata solzisori si chiperul verde, amestecau un pic si adaugam arezul, se sareaza dupa gust, punem apa numai cit sa acopere orezul acoperim cratita si lasam la foc foarte mic cca 20-30min.Pofta buna!

Share