Dulciuri

Bilute cu rom

>Daca v-au ramas resturi de dulciuri de la sarbatori…incercati sa le refolositi sub aceasta forma…sau alta…care va trece prin minte…Mie mi-a fost cam greu sa le arunc si le-am …reciclat….

Napolitanele si biscuitii  le-am dat la robot, apoi am adaugat margarina topita, nuca, esenta de rom, stafidele hidratate in apa calduta si rahatul taiat cubulete mici.

Am amestecat bine .

Din aceasta compozitie am  facut biliute mici in mijlocul carora am pus cate un sambure de nuca intreg, apoi le-am dat prin nuca de cocos si le-am lasat la rece vreo 2 ore.

Bilute cu rom


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • cca 200 g napolitane amestecate,cu crema de vanilie si cacao

  • 2 maini de nuca macinata

  • o mana de nuca de cocos

  • cca 100 g biscuiti

  • esenta de rom, 20 ml

  • cateva bucati de nuca intregi

  • 2 cuburi de rahat

  • o mana de stafide

  • 100 g margarina pt prajituri

Mod de preparare

  • Napolitanele si biscuitii  le-am dat la robot, apoi am adaugat margarina topita, nuca, esenta de rom, stafidele hidratate in apa calduta si rahatul taiat cubulete mici.

    Am amestecat bine .

    Din aceasta compozitie am  facut biliute mici in mijlocul carora am pus cate un sambure de nuca intreg, apoi le-am dat prin nuca de cocos si le-am lasat la rece vreo 2 ore.

    Spre surprinderea mea au avut trecere, doar sotul meu mi-a zis ca i-am tras teapa, ca el astepta sa gaseasca in mijloc o aluna…ma rog…dar tot el le-a topit  cam pe toate.

Share