Diverse

Biban de mare la tigaie

Bibanul sau lupul de mare este un peste foarte gustos, cu carnea alba. Poate fi preparat intr-o multime de moduri, dar varianta cea mai rapida este evident prajirea la tigaie.

Se fileteaza pestele. Pielea se cresteaza, fiind necesare cateva taieturi, nu foarte adanci, pe mijlocul fileului.. Se unge cu putin ulei de masline, care va ajuta condimentele sa adere pe suprafata pielii. Se asezoneaza cu sare grunjoasa si cu cimbru.. Bibanul se prajeste intr-o tigaie incapatoare. Se pune mai intai partea acoperita de piele. Cand carnea devine alba, trebuie sa intoarcem fileul p

Biban de mare la tigaie


Portii

2

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 2 buc peste biban de mare

  • 50 ml ulei de masline extravirgin

  • 2 lingurite sare grunjoasa

  • 2 lingurite cimbru

  • 500 gr cartofi noi rosii

  • 500 ml ulei de floarea soarelui

  • 1 buc salata verde

  • 1 buc salata patru anotimpuri

  • 4 buc ridiche rosie

  • 200 gr rosii Cherry

  • dupa gust sare

  • 30 ml otet de vin alb

Mod de preparare

  • Se fileteaza pestele. Pielea se cresteaza, fiind necesare cateva taieturi, nu foarte adanci, pe mijlocul fileului.
  • Se unge cu putin ulei de masline, care va ajuta condimentele sa adere pe suprafata pielii. Se asezoneaza cu sare grunjoasa si cu cimbru.
  • Bibanul se prajeste intr-o tigaie incapatoare. Se pune mai intai partea acoperita de piele. Cand carnea devine alba, trebuie sa intoarcem fileul pe partea cealalta pentru 1-2 minute. Se procedeaza la fel pentru toate bucatile.
  • Cartofii se curata, apoi ii taiem cu un cutit ondulat in bucati de grosime medie. Astfel, vom avea dupa preparare niste cartofi cu coaja crocanta si miez pufos. Se prajesc in baie de ulei, iar inainte de servire se asezoneaza cu sare dupa gust.
  • Frunzele de la cele doua tipuri de salata se rup in fasii, adaugam rosiile cherry si ridichiile, apoi se toarna putin otet de vin alb si se pune sare.

Share