Bucatarie indiana

Bhaja Muger Dhal

Originara din Bengal si cu o multime de versiuni de preparare, Bhaja Muger Dhal este o delicatesa indiana extrem de gustoasa. Secretul buchetului de arome sta in adaugarea condimentelor intr-o anumita ordine si in calirea lor in timpi diferiti, precisi, iar la final poate deveni atat fel principal vegetarian, cat si garnitura.

Speli lintea in mai multe ape si o scurgi bine. . Incingi uleiul de masline intr-o tigaie mare (sau intr-un wok) si calesti ceapa la foc mic-mediu timp de maxim 10 minute. Presari sare dupa gust, apoi asezi ceapa rumenita din tigaie pe niste prosoape de hartie, sa se scurga uleiul din ea. . In uleiul ramas in tigaie gatesti la foc mic, timp de 1 minut, scortisoara, frunzele de dafin, sem

Bhaja Muger Dhal


Portii

4

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 150 gr linte

  • 100 gr orez

  • 5 linguri ulei de masline

  • 1 buc ceapa

  • 1 buc baton de scortisoara

  • 6 buc seminte de cardamom

  • 2 buc foi de dafin

  • 2 lingurite curcuma

  • 2 lingurite boia dulce

  • 1 varf de cutit boia iute

  • 1 lingurita seminte de chimion

  • 1 lingurita seminte de coriandru

  • 4 lingurite patrunjel

  • dupa gust sare

  • 540 ml apa

Mod de preparare

  • Speli lintea in mai multe ape si o scurgi bine. 
  • Incingi uleiul de masline intr-o tigaie mare (sau intr-un wok) si calesti ceapa la foc mic-mediu timp de maxim 10 minute. Presari sare dupa gust, apoi asezi ceapa rumenita din tigaie pe niste prosoape de hartie, sa se scurga uleiul din ea. 
  • In uleiul ramas in tigaie gatesti la foc mic, timp de 1 minut, scortisoara, frunzele de dafin, semintele de chimion si cele de coriandru. 
  • Adaugi lintea si orezul in tigaie si timp de 5 minute amesteci constant.  
  • Presari cele 2 lingurite de curcuma si cele doua feluri de boia, amesteci si lasi sa se intrepatrunda aromele timp de 2-3 minute. 
  • Sarezi, adaugi 120 ml apa calda si lasi sa dea in clocot, apoi amesteci pana se evapora apa. Mai adaugi inca 120 ml de apa si din nou, o lasi sa se evapore. 
  • Cand a scazut si a doua oara compozitia, adaugi 300 ml de apa si jumatate din ceapa rumenita, amesteci si lasi tigaia pe foc mic aproximativ 12-15 minute. In acest interval de timp orezul si lintea ar trebui sa se gateasca fara sa se zdrobeasca.  
  • La servire, asezi pe fiecare farfurie lintea cu orez si presari deasupra ceapa calita si cate o lingurita de patrunjel.  

Share