Europeana

Bezele italiene cu piper roz – By KitchenAid

Aceste bezele sunt preparate cu un sirop de zahar fierbinte, spre deosebire de bezelele frantuzesti care sunt preparate cu zahar neprocesat. Foloseste reteta de baza ca sa asezonezi bezelele cu ce aroma doresti. Poti sa faci un sandvich cu bezele si la mijloc sa pui frisca, Syllabub sau crema ganache de ciocolata.

Preincalzeste cuptorul la 110°C/treapta ¼ in cazul cuptoarelor pe gaz. Pune zaharul, glucoza si piperul roz (macinate grosier) intr-o craticioara cu baza groasa, impreuna cu apa. Adu la punctul de fierbere la foc mic, amestecand ocazional, pana cand zaharul s-a dizolvat. Gateste siropul constant, pana cand ajunge la 115°C masurate cu un termometru pentru zahar. Acest proces va dura 5-7 minute..

Bezele italiene cu piper roz – By KitchenAid


Portii

30

portii


Timp preparare

52

minute


Timp gatire

52

minute

Ingrediente

  • 1 lingurita glucoza lichida

  • 1 lingurita boabe de piper roz

  • 2 buc albus de ou

  • 2 linguri apa

  • 120 gr zahar

Mod de preparare

  • Preincalzeste cuptorul la 110°C/treapta ¼ in cazul cuptoarelor pe gaz. Pune zaharul, glucoza si piperul roz (macinate grosier) intr-o craticioara cu baza groasa, impreuna cu apa. Adu la punctul de fierbere la foc mic, amestecand ocazional, pana cand zaharul s-a dizolvat. Gateste siropul constant, pana cand ajunge la 115°C masurate cu un termometru pentru zahar. Acest proces va dura 5-7 minute.
  • Intre timp, bate albusurile de ou in bolul mixerului cu telul cu fire ce este setat pe viteza 4, marind treptat viteza pana la 8, pana cand incep sa se formeze varfuri fine. Redu viteza la 2 si toarna incet peste ele siropul de zahar, intr-un jet subtire. Ai grija sa torni siropul in albusuri, nu pe telul cu fire. Continua sa bati pana cand tot siropul a fost incorporat si bezeaua este tare si lucioasa. Continua sa bati pana cand bezeaua este complet rece.
  • Pune amestecul intr-o punga pentru ornat ce are atasata o duza mica in forma de stea si formeaza bezele mici pe o tava de silicon. Coace timp de 90 minute, pana cand bezelele se simt uscate la atingere si pot fi cu usurinta indepartate de pe tava de silicon. Inchide cuptorul, dar lasa bezelele in el, pana cand s-au racit complet. Depoziteaza-le intr-un recipient inchis ermetic.

Share