Deserturi

Batoane cu mac

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios.Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire.Fiecare foaie se umple cu bucati de rahat sau crema (obtinuta din amestecarea albusurilor cu cacao si zahar).Se ruleaza si se unge cu galbenus de ou.Se presara mac si se asaza intr-o tava de cuptor.Se coc la 160 de grade pana se rumenesc frumos.Pofta buna!

A fost o perioada in care a luat amploare toata nebunia asta cu batoanele umplute! Eu abia acum reusesc sa scriu reteta 🙂

Batoane cu mac

Ingrediente

  • Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente: 500 gr faina un cub de drojdie sare dupa gust 250 ml lapte caldut 50 gr zahar 80 ml ulei Pentru umplut ne sunt necesare: 200 gr rahat sau/si crema de cacao: 4 linguri cu cacao, zahar dupa gust, 2 albusuri Pentru uns: galbenus de ouOptional: mac

Mod de preparare

  • A fost o perioada in care a luat amploare toata nebunia asta cu batoanele umplute! Eu abia acum reusesc sa scriu reteta 🙂

Share