Party

Batoane cu cereale

Batoane delicioase cu cereale, susan, stafide aurii, coaja de citrice si miere.

Puteti folosi cerealele care va plac; eu am avut fulgi de grau si de ovaz. Acestea sunt usor fade, de aceea am ales sa le rumensc intr-o tigaie (fara ulei sau altceva). Sunt mult mai gustoase rumenite. Se da tigaia de pe foc.. Separat, intr-o craticioara, se pun pe foc mic untul cu zaharul, un praf de sare si mierea si se lasa pana se topeste zaharul, apoi se da de pe foc si se toarna peste cereal

Batoane cu cereale


Portii

8

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 100 gr fulgi de grau

  • 60 gr fulgi de ovaz

  • 3 linguri seminte de susan

  • 2 linguri stafide aurii

  • dupa gust coaja de portocala confiata

  • dupa gust coaja de lamaie

  • 100 gr unt

  • 2 linguri zahar

  • 2 linguri miere

  • varf de cutit sare

Mod de preparare

  • Puteti folosi cerealele care va plac; eu am avut fulgi de grau si de ovaz. Acestea sunt usor fade, de aceea am ales sa le rumensc intr-o tigaie (fara ulei sau altceva). Sunt mult mai gustoase rumenite. Se da tigaia de pe foc.
  • Separat, intr-o craticioara, se pun pe foc mic untul cu zaharul, un praf de sare si mierea si se lasa pana se topeste zaharul, apoi se da de pe foc si se toarna peste cereale. Se adauga si seminte de susan rumenite; daca nu le aveti pregatite, le puteti rumeni cu cerealele (in plus, semintele de susan sunt mai usor digerate de organism daca sunt rumenite). Eu am o cutiuta in care pastrez semintele de susan prajite si le folosesc la diferite prajituri, cand am nevoie. Se adauga stafidele, coaja de portocala si de lamaie si alte seminte care va plac, se amesteca si se toarna intr-o tava, pe foaie de copt, intr-un strat mai gros.
  • Se da la cuptor cam 10 minute, la foc potrivit.
  • Se lasa la racit, apoi se taie cu grija in batoane.

Share