Aperitive / Garnituri

Bastonase de zucchini la cuptor

Spalam bine zucchini dupa care ii taiem in bastonase. Ii frecam cu sare si piper si ii punem deoparte 5-10 minute sa mai lase din apa. In acest timp incingem cuptorul. Intr-un bol batem oul. In alt bol amestecam pesmetul cu oregano, busuioc si piperul. Dam fiecare bastonas prin ou apoi prin amestecul de pesmet si ii punem in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt. Ii lasam la cuptor in jur de 20 de minute pana capata o culoare aurie si devin crocanti la exterior si moi la interior. Au iesit pur si simplu deliciosi si s-au terminat instant. Sigur mai fac. Sa aveti pofta si nu uitati: Gatiti cu pasiune si sigur va iesi ceva bun.

Bantuind pe la Auchan, partea cu legume si fructe, am dat peste niste zucchini foarte dragalasi care mi-au facut cu ochiul instant. Initial vroiam sa ii fac pane, prajiti in tigaie, dar ajuns acasa m-am razgandit si in loc sa ii prajesc in tigaie i-am bagat la cuptor…si nu regret deloc. Au iesit deliciosi, singurul regret fiind ca am luat doar 3 🙂

Bastonase de zucchini la cuptor

Ingrediente

  • 3 zucchini pesmet 1 ou 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita busuioc 1/2 lingurita oregano sare, piper

Mod de preparare

  • Bantuind pe la Auchan, partea cu legume si fructe, am dat peste niste zucchini foarte dragalasi care mi-au facut cu ochiul instant. Initial vroiam sa ii fac pane, prajiti in tigaie, dar ajuns acasa m-am razgandit si in loc sa ii prajesc in tigaie i-am bagat la cuptor…si nu regret deloc. Au iesit deliciosi, singurul regret fiind ca am luat doar 3 🙂

Share