Diverse

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Un deliciu!

Se spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele vinetelor, apoi se taie, pe lung, in 2 parti egale. Se indeparteaza miezul cu samburi, ajutandu-ne de o lingurita, fara a ajunge in capete. Se sareaza si se asaza una langa alta in tava tapetata cu hartie de copt (tava de 22×27 cm) si le dam 20 de minute in cuptor sa se coaca. Intre timp, pregatim umplutura astfel: curatam arpagicul de foi, a

Barcute din vinete cu arpagic rosu


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 2 buc vinete

  • 100 gr arpagic rosu

  • 1 buc ardei rosu

  • 10 buc rosii Cherry

  • 200 gr afumatura

  • 30 ml ulei de masline

  • dupa gust sare

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • 1 lingurita mix de condimente

  • 100 gr baby spanac

  • 30 gr orez cu bob rotund

  • 150 ml apa

Mod de preparare

  • Se spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele vinetelor, apoi se taie, pe lung, in 2 parti egale. Se indeparteaza miezul cu samburi, ajutandu-ne de o lingurita, fara a ajunge in capete. Se sareaza si se asaza una langa alta in tava tapetata cu hartie de copt (tava de 22×27 cm) si le dam 20 de minute in cuptor sa se coaca. Intre timp, pregatim umplutura astfel: curatam arpagicul de foi, ardeiul spalat si 2-3 rosioare, le taiem in cubulete, afumatura la fel in cubulete.
  • Incingem un strop de ulei de masline si punem totul in tigaie, amestecand continuu, pana ce legumele se inmoaie si capata culoarea sticloasa. Adaugam si orezul, potrivim de sare, condimentam si adaugam legumele deshidratate, adaugam o ceasca de apa si acoperim, sa fiarba totul innabusit, la foc mic. Se opareste baby spanacul si cand orezul este aproape moale, il adaugam si pe el. Stingem focul si lasam tigaia acoperita etans macar 5 minute.
  • Se scot jumatatile de vinete din cuptor, si, cu ajutorul unui prosop de bucatarie, absorbim sucul lasat. Se umple fiecare jumatate de vanata cu umplutura din tigaie si decoram cu rondele de ceapa rosie, jumatati de rosii cherry si rondele de ardei, stropim deasupra cu un strop de ulei de masline si mai dam 15 minute la cuptor.

Share