Deserturi

Barcute cu crema de vanilie si fructe.

Prima data pregatim aluatul:Mixam untul cu zaharul si praful de sare pana devine cremos,apoi adaugam oul,mixam si la sfarsit adaugam faina,praful de copt si vanilina cernute.Aluatul obtinut il invelim in folie transparenta si il punem in frigider timp de 1 ora.Prepararea cremei:amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam amidonul si vanilina,omogenizam,apoi adaugam laptele cald si punem pe foc mic pana se ingroasa(amestecam mereu sa nu se lipeasca si sa nu faca cocoloase).Cand este gata dam deoparte,punem in alt vas, acoperim cu folie transparenta si lasam sa se raceasca.Scoatem aluatul din frigider si pe masa infainata intindem o foaie de 3 mm,decupam din ea si punem in forme,avand grija sa tapeteze toata forma.Procedam astfel pana se termina aluatul(sau daca aveti putine forme faceti de 2 ori),apoi facem gauri cu furculita pe fund si le mai dam la frigider 10-15 minute.Inainte de a le baga in cuptor puneti in fiecare fasole uscata.Dam la cuptorul incins la 180 timp de 15 minute(pana incep sa se rumeneasca),insa dupa 10 minute scoatem fasolea si mai dam la cuptor 5 minute.Cand sunt reci scoatem barculete din forme si le umplem cu crema de vanilie,apoi decoram cu fructele preferate.Pregatim gelatina dupa instructiunile de pe plic si cu o pensula ungem fructele de pe barcute.Le dam la rece o noapte apoi le servim.Din aceste cantitati au iesit 20 de barcute.

Sunt grozave aceste mini-tarte si le poti decora cu fructele preferate…

Barcute cu crema de vanilie si fructe.

Ingrediente

  • Pentru aluat: 100 gr unt la temperatura camerei 70 gr zahar fin 1 ou 1 vanilina 1 lingurita praf de copt 1 praf de sare 200 gr fainaPentru crema: 500 ml lapte 3 galbenusuri 1 vanilina 100 gr zahar 3 linguri amidon de porumbPentru decor: fructe dupa plac 1 pliculet de gelatina transparenta

Mod de preparare

  • Sunt grozave aceste mini-tarte si le poti decora cu fructele preferate…

Share