Deserturi

Banane in aluat, cu ciocolata alba-neagra

Curatati de coaja bananele, taiati-le in doua pe lungime, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.Preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, zahar vanilat si putina apa pana obtineti consistenta unei smantani mai grosute. Dati bucatile de banana prin aluat si puneti-le la prajit in uleiul incins (eu am folosit ulei de palmier) la foc mic, si prajiti-le cate 2-3 minute pe fiecar

Banane in aluat, cu ciocolata alba-neagra

Ingrediente

  • 4-5 banane,2 oua,5 linguri faina,1 plic zahar vanilat,zeama de la o jumatate de lamaie,100 g ciocolata alba,100 g ciocolata amaruie,100 ml ulei

Mod de preparare

  • Curatati de coaja bananele, taiati-le in doua pe lungime, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.Preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, zahar vanilat si putina apa pana obtineti consistenta unei smantani mai grosute. Dati bucatile de banana prin aluat si puneti-le la prajit in uleiul incins (eu am folosit ulei de palmier) la foc mic, si prajiti-le cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii, apoi scoateti-le pe hartie absorbanta. Daca mai ramane aluat, prajiti-l in tigaie si veti obtine o clatita mai grosuta, pe care o vom folosi mai incolo.Topiti separat cele doua feluri de ciocolata, pe bain marie si adaugati in fiecare cate 2 linguri de apa fierbinte, ca sa obtineti un sos consistent de ciocolata. Puneti pe farfurioare cate 2-3 banane si turnati peste ele sos de ciocolata de ambele culori.Puteti umple clatita care a ramas cu sos de ciocolata, rulati-o si taiati-o apoi in felii de 5 mm grosime, ca niste melcisori, cu care sa decorati farfuriile sau o puneti desfacuta pe o farfurie, stropiti-o cu sos de ciocolata si puneti deasupra banane pe care turnati sos de ciocolata de ambele culori.Daca doriti, le puteti decora cu cateva stafide, kiwi, felii de portocale sau mandarine, nuci, alune, arahide Un deliciu!!!

Share