Aperitive / Garnituri

Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.Jumatatile de bagheta se taie de-a lungul si se scobesc pentru a elimina miezul.Salamul se taie bucati mici si se prajeste in untura, apoi se scoate pe un servet absorbant de bucatarie.Ciupercile se spala si se feliaza.Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie bucati lungi si subtiri.Ciupercile si ardeiul se pun la foc intr-o tigaie

Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Ingrediente

  • 3 jumatati de bagheta;150 g salam rustic + untura pentru prajirea acestuia;100 g ciuperci champignon;un ardei gras rosu (180 g);o lingura ulei;100 ml apa;sare;un ou;5 linguri ketchup dulce;putin oregano uscat;putin busuioc uscat;100 g boabe de porumb dulce din conserva;150 g cascaval ras.

Mod de preparare

  • Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.Jumatatile de bagheta se taie de-a lungul si se scobesc pentru a elimina miezul.Salamul se taie bucati mici si se prajeste in untura, apoi se scoate pe un servet absorbant de bucatarie.Ciupercile se spala si se feliaza.Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie bucati lungi si subtiri.Ciupercile si ardeiul se pun la foc intr-o tigaie impreuna cu uleiul, apa si putina sare si se acopera cu un capac, lasandu-le sa se inabuse.Intr-un castron se bate oul cu un praf de sare, apoi se adauga ketchupul si ierburile aromatice si se amesteca.Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Baghetele se umezec cu apa pe partea crocanta, se aseaza in tava, apoi se umplu astfel: se pune salamul prajit, ciupercile si ardeiul, boabe de porumb (se pastreaza cateva pentru a mai pune si la final), compozitia din ou si ketchup, cascavalul ras si alte cateva boabe de porumb.Se introduce tava la cuptor pana cand se topeste cascavalul (15-20 de minute).

Share