Diverse

Baby corn si andive cu somon pe pat de rucolla

Ceva mai sofisticat, pentru party.

Reteta se executa in doua etape. In prima etapa se iau aproximativ 500 gr de somon si se taie foarte fin, se iau castravetii acri si se taie in cubulete mici, se storc si se adauga peste somon, separat se taie si ceapa rosie foarte fin si se amesteca bine, punandu-se si 25 ml de ulei de masline.. Dupa ce andivele au fost spalate rapid si sterse cu grija, se desfac, dupa aceea se umplu cu respectiv

Baby corn si andive cu somon pe pat de rucolla


Portii

20

portii


Timp preparare

18

minute


Timp gatire

18

minute

Ingrediente

  • 20 buc baby corn din conserva

  • 2 buc andiva

  • 650 gr peste somon

  • 600 gr rucolla

  • 4 buc ceapa rosie

  • 500 gr castravete murat

  • 5 gr sare

  • 3 gr piper

  • 100 ml ulei de masline

  • 1 buc lamaie

  • 100 gr praz

  • 30 ml coniac

  • 100 ml smantana lichida

  • 100 gr branza Albastra

Mod de preparare

  • Reteta se executa in doua etape. In prima etapa se iau aproximativ 500 gr de somon si se taie foarte fin, se iau castravetii acri si se taie in cubulete mici, se storc si se adauga peste somon, separat se taie si ceapa rosie foarte fin si se amesteca bine, punandu-se si 25 ml de ulei de masline.
  • Dupa ce andivele au fost spalate rapid si sterse cu grija, se desfac, dupa aceea se umplu cu respectiva compozitie (de mai sus). Andivele se asaza pe un pat de rucolla, care a fost in prealabil stropit cu un dressing preparat din 50 ml de ulei de masline si zeama de la o lamaie.
  • Baby corn-ul (mini porumb) se inveleste in restul de somon si se asaza printre andive. Separat, se face un dressing cald, care se va adauga atat pe andive, cat si pe somonul care inveleste porumbul, compus din:
  • Se taie prazul foarte fin si se caleste in 25 ml de ulei de masline, cand devine moale si lucios, se adauga coniacul, lasandu-se sa fiarba pana iese taria alcoolului, dupa care se adauga smantana si branza, continandu-se fierberea, pana devine mai consistent dressingul ca textura. Acesta se va adauga pe preparatele de baza foarte putin, restul fiind pus in boluri, fiecare putandu-se servi singur.

Share