Romaneasca

Aripioare de pui picante in fulgi de porumb

Aripioare de pui picante, invelite in crusta de fulgi de porumb.

Punem aripioarele de pui intr-un vas, cu 200 gr de iaurt si condimentele: o lingurita de sare si de piper, boia de ardei iute, cimbru, oregano.. Le lasam 30 de minute la rece.. Batem 3 oua intr-un castron. Pregatim 200 gr de faina, amestecata cu o lingurita de sare si o lingurita de piper.. In alt castron, punem 200 gr de fulgi de porumb, sfaramati.. Punem o tigaie cu 200 ml de ulei la incins. Lua

Aripioare de pui picante in fulgi de porumb


Portii

8

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1 kg aripi de pui

  • 200 gr iaurt

  • 1 lingurita boia iute

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 1 lingurita oregano

  • 1 lingurita cimbru

  • 200 gr faina

  • 3 buc ou

  • 200 gr fulgi de porumb

  • 200 ml ulei

Mod de preparare

  • Punem aripioarele de pui intr-un vas, cu 200 gr de iaurt si condimentele: o lingurita de sare si de piper, boia de ardei iute, cimbru, oregano.
  • Le lasam 30 de minute la rece.
  • Batem 3 oua intr-un castron. Pregatim 200 gr de faina, amestecata cu o lingurita de sare si o lingurita de piper.
  • In alt castron, punem 200 gr de fulgi de porumb, sfaramati.
  • Punem o tigaie cu 200 ml de ulei la incins. Luam cate o aripioara, o dam prin faina, apoi prin ou batut, iar la final prin fulgi de porumb.
  • Le punem la prajit in ulei incins, la foc mediu, pentru a se gati uniform.
  • Se scot pe un servet de hartie cand sunt aurii.

Share