America

Aripioare de pui glazurate

Aripioare atat de delicioase ca ai mai vrea inca o portie

Intr-o punga zip se amesteca ketchup, sos de soia, ulei de susan, boia dulce afumata, piper mozaic proaspat macinat si usturoi pudra. Se introduc aripioarele in punga si se maseaza bine cu sosul format. Se dau la frigider minim 2 ore.. Se transfera aripioarele intr-o tava de copt mai inalta si se dau la cuptor 45 de minute. Sosul ramas se transfera intr-un bol, iar la fiecare 15 minute se scot ari

Aripioare de pui glazurate


Portii

2

portii


Timp preparare

82

minute


Timp gatire

82

minute

Ingrediente

  • 10 buc aripi de pui

  • 3 linguri sos de soia dark

  • 100 gr ketchup dulce

  • 1 lingurita piper mozaic macinat

  • 1 lingurita pudra de usturoi

  • 1 lingurita boia dulce afumata

  • 2 lingurite ulei de susan

  • 2 lingurite seminte de susan

Mod de preparare

  • Intr-o punga zip se amesteca ketchup, sos de soia, ulei de susan, boia dulce afumata, piper mozaic proaspat macinat si usturoi pudra. Se introduc aripioarele in punga si se maseaza bine cu sosul format. Se dau la frigider minim 2 ore.
  • Se transfera aripioarele intr-o tava de copt mai inalta si se dau la cuptor 45 de minute. Sosul ramas se transfera intr-un bol, iar la fiecare 15 minute se scot aripioarele si se ung. Cu 10 minute inainte de a scoate aripioarele de la cuptor, se presara peste ele seminte de susan. Se servesc aripioarele alaturi de o salata iceberg cu rosii cherry si castravete, stropita cu ulei de masline si lamaie. Pofta buna!

Share