Diverse

Aripi de Curcan la Cuptor

Carnea se spala,se trece prin flacara pe toate partile…Ceapa si usturoiul se toaca marunt,se adauga mustarul,ketchup-ul si condimentele…,dupa care se pune uleiul si vinul,amestecand bine compozitia formata…Eu pun toate ingredientele la blender si le mixez bine de tot..Intr-o punga alimentara se aseaza carnea,turnam amestecul din blender peste carne .Legam punga si o lasam la frigider cateva

Aripi de Curcan la Cuptor

Ingrediente

  • -1 kg aripi de curcan-100 ml ulei masline-200 ml vin alb-2 linguri ketchup-1 lingura mustar-2 cepe-5 catei mari de usturoi-sare,piper alb,seminte de marar,rozmarin,cimbru,curry,boia de ardei dulce sau chili(daca va place sosul sa fie mai iute)

Mod de preparare

  • Carnea se spala,se trece prin flacara pe toate partile…Ceapa si usturoiul se toaca marunt,se adauga mustarul,ketchup-ul si condimentele…,dupa care se pune uleiul si vinul,amestecand bine compozitia formata…Eu pun toate ingredientele la blender si le mixez bine de tot..Intr-o punga alimentara se aseaza carnea,turnam amestecul din blender peste carne .Legam punga si o lasam la frigider cateva ore bune…de regula pregatesc de seara,pentru a doua zi..Intr-o tava sau un vas termorezistent,ce urmeaza a fi introdus la cuptor… se rastoarna continutul pungii,asezam frumos bucatile de carne.Si dam tava/vasul..la cuptor la foc moderat pentru 1 ora/1 ora jumatate in functie de tipul cuptorului..Se mai intorc bucatile de carne din cand in cand,iar cu o lingura se pune lichid din tava peste carne ..Sunt delicioase,fragede si foarte aromate…:))se servesc cu garnitura de cartofi,orez,legume.. si salata.

Share