Romaneasca

Ardei umpluti cu legume si cus-cus

Deliciu cu legume!

Ardeii spalati si stersi bine, se taie in cate 2 parti egale, pe lungime, se curata de seminte si vinisoare, iar partea cu cotor se curata cu o lingurita, indepartandu-l cu grija, cu tot cu seminte, apoi se asaza intr-o tava, cu partea taiate in sus, se sareaza in interior si se dau la cuptor circa 20-25 de minute.. Intre timp, pregatim umplutura astfel: Incingem uleiul de masline, in care calim c

Ardei umpluti cu legume si cus-cus


Portii

4

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 1 buc ardei gras rosu

  • 1 buc ardei gras verde

  • 50 ml ulei de masline

  • 1 buc morcov

  • 1 buc ceapa rosie

  • 200 gr mazare prefiarta boabe

  • 5 buc ciuperci

  • 100 gr cus-cus

  • 2 lingurite pasta de tomate

  • 2 frunze dafin

  • dupa gust sare

  • praf de piper

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • 3 lingurite ierburi de Provence

  • 1 buc ou

  • 2 legaturi marar proaspat

  • 2 buc rosii Cherry

  • 500 ml apa

Mod de preparare

  • Ardeii spalati si stersi bine, se taie in cate 2 parti egale, pe lungime, se curata de seminte si vinisoare, iar partea cu cotor se curata cu o lingurita, indepartandu-l cu grija, cu tot cu seminte, apoi se asaza intr-o tava, cu partea taiate in sus, se sareaza in interior si se dau la cuptor circa 20-25 de minute.
  • Intre timp, pregatim umplutura astfel: Incingem uleiul de masline, in care calim ceapa taiata fin, ciupercile feliate si morcovul dat prin razatoarea mica. Cand se inmoaie, adaugam si mazarea prefiarta, saram, piperam, turnam circa 200 ml de apa si acoperim cu un capac, sa fiarba inabusit circa 20 de minute. Se adauga si cus-cusul, si daca mai este nevoie, mai adaugam circa 100 ml de apa. Acoperim cu capac si lasam la fiert, la foc mic, amestecand ocazional, pana se inmoaie cus-cusul. Oprim focul si lasam tigaia acoperita circa 10-15 minute, dupa care adaugam in compozitie oul batut si presaram mararul verde, amestecand pana la omogenizare.
  • Se scot ardeii din cuptor, se tamponeaza in interior cu un servetel, pentru a absorbi lichidul lasat, apoi ii asezam intr-o forma de cozonac (mai inalta) si ii umplem pe fiecare cu compozitia din tigaie, taiem feliute de rosii deasupra. Adaugam cu grija, pe lanaga ardeii umpluti, fara a depasi gura ardeilor, pasta de tomate diluata cu 200 ml de apa, in care am pus un strop de ulei de masline, sare, piper, condimente uscate. Punem intre ei si cate o frunza de dafin si dam la cuptor circa 30 de minute, sa fiarba la foc domol.

Share