Bucatarie internationala

Ardei umpluti – By Staub

Ardei umpluti

Spala si curata de seminte ardeiul kapia. Curata 2 catei de usturoi, o ceapa si toaca-le marunt. Soteaza totul in 2 linguri de ulei. Adauga supa, sosul Sambal, smantana si fierbe la foc mic timp de 15 minute. Paseaza fin sosul si imparte-l in mod egal in 4 cocotte mici.. Intre timp, taie partea de sus a ardeiului, cea cu codita, ca un “capac” si curata-l de seminte. Amesteca orezul (fiert in p

Ardei umpluti – By Staub


Portii

4

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 1 buc ardei kapia

  • 4 buc ardei gras

  • 2 buc ceapa

  • 4 catei usturoi

  • 70 ml ulei de masline

  • 250 ml supa de legume

  • 3 lingurite sos Sambal

  • 150 ml smantana de gatit

  • 150 gr orez

  • 400 gr carne tocata

  • 1 buc ou

  • 0.5 legatura patrunjel

  • 2 crengute de oregano

  • 50 gr branza Alpine

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • dupa gust paprika

Mod de preparare

  • Spala si curata de seminte ardeiul kapia. Curata 2 catei de usturoi, o ceapa si toaca-le marunt. Soteaza totul in 2 linguri de ulei. Adauga supa, sosul Sambal, smantana si fierbe la foc mic timp de 15 minute. Paseaza fin sosul si imparte-l in mod egal in 4 cocotte mici.
  • Intre timp, taie partea de sus a ardeiului, cea cu codita, ca un “capac” si curata-l de seminte. Amesteca orezul (fiert in prealabil) cu carnea si oul intr-un bol, amestecand pana cand obtii o pasta omogena. Curata restul de usturoi si cealalta ceapa si soteaza-le in 2 linguri de ulei; pune-o peste amestecul cu carne. Adauga sare si piper, paprika, branza si ierburile aromatice tocate marunt.
  • Incalzeste cuptorul la 200°C si fixeaza gratarul pe sina cea mai de jos. Umple cei 4 ardei cu carne si acopera-I cu capacelul pastrat la curatare. Pune cate unul in fiecare cocotte cu sos si apoi stropeste-I cu uleiul ramas; mai presara un strop de sare si ulei. Pune vasele la cuptor pentru 35-40 de minute.

Share