Diverse

Ardei umplut cu sos de rosii

Calim ceapa intr-o cratita cu ulei pina devine aurie, apoi adaugam sarea, piperul boiaua si tumernicul(daca va place) si orezul pe care le lasam 5-6 min dupa care le lunam de pe foc si le lasam sa se raceasca. Intre timp intr–un bol amestecam carnea macinata si adaugam apoi compozitia de ceapa si oez(dupa racire) un ou . Ardeii ii spalam si ii curatam de cotor si ii lasam la scurs. Cind compozitia e gata, umplem arderii si ii dam intr-un pic de faina alba (sa ii sigilam) In oala sau cratita in care vrem sa facem sosul, adaugam 2 ling de ulei si punem ardeii dati prin faina la rumenit( inatai cu capetele date prin faina, apoi pe margini)Dupa ce s-au rumenit toti ardeii, ii asezam in cratita si turnam conserva de rosii pina ii acopera. daca nu e suficienta se poate adauga un pic de apa sau supa de pui sau de viata sau de legume (doar broth)Ii lasam sa fiarba pina sosul se reduce un sfertSe servesc cu o paine de casa…pofta buna.

ardeii umpluti trebuie intepati un pic cu furculita ca sa lase aburul cind fierb faina prin care dam ardeii face sosul sa se ingroase, daca va place sosul un pic mai gros puteti adauga inca o lingura de faina dupa ce ati rumenit ardeii

O reteta calda pt zile reci..

Ardei umplut cu sos de rosii

Ingrediente

  • o conserva de rosii macinate 750 ml 700 gr carne de vita tocata 300 gr carne de porc tocata o ceapa mare 6-7 ling de orez sau o manutza de orez 5-6 linguri ulei un ou sare piper boia tumernic(daca va place) 2-3 ling faina de grau 8-10 ardei grasi

Mod de preparare

  • O reteta calda pt zile reci..

Share