Diverse

Aperitiv,,Trifoi delicios”

O gustare delicioasa pentru copii!

Se amesteca cu telul galbenusurile cu un praf de sare si uleiul de masline apoi se incorporeaza si piureul de spanac.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza in galbenusuri si se adauga si faina turnata in ploaie. Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta apoi se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm.Se da la copt aproximativ 20 minute, la foc potrivit

Aperitiv,,Trifoi delicios"


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 3 buc ou

  • 150 gr piure de spanac

  • 4 linguri faina

  • 20 ml ulei de masline

  • dupa gust sare

  • praf de piper

  • 125 gr branza Mozzarella

  • 200 gr branza Feta

  • 1 lingura smantana

  • 2 buc rosii Cherry

  • 10 buc masline negre

  • 1 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare

  • Se amesteca cu telul galbenusurile cu un praf de sare si uleiul de masline apoi se incorporeaza si piureul de spanac.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza in galbenusuri si se adauga si faina turnata in ploaie. Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta apoi se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm.Se da la copt aproximativ 20 minute, la foc potrivit apoi se scoate si se aseaza deasupra felii subtiri de mozzarella si se mai baga 5 minute in cuptor. Se scoate blatul din tava, se lasa sa se raceasca apoi cu un cutitas ascutit se decupeaza un trifoi cu 4 foi, ajutandu-ne de un sablon facut de noi din carton sau plastic.
  • Se freaca branzica feta cu lingura de smantana pana obtinem o crema in care putem adauga dupa gust, cateva fire tocate de marar sau patrunjel. Crema de branza se intinde deasupra blatului rece, se uniformizeaza apoi se presara patrunjel verde tocat fin. Se decoreaza cu buburuze din jumatati de rosii, decorate cu bucatele de masline. Se da la rece aproximativ 30 minute inainte de a fi consumata. Pofta buna!

Share