Aperitive / Garnituri

Aperitive Oua Faberge – Aspic in coaja de oua

Ouale se spala cu apa rece dupa care se sparge varful si cu grija facem o gaura de vreo 2 cm diametru si se goleste continutul lor. Se spala bine interiorul lor dupa care se pun cu spartura in jos pt a se usca bine.Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa timp de 10 minute. In supa de gaina gata condimentata (pentru supa de taitei) si putin incalzita se pune gelatina inmuiata si se amesteca bine pana se dizolva complet gelatina.Ardeiul se spala si se taie cubulete, la fel se taie morcovul si sunca, iar porumbul se scurge bine de apa. Se pun ingredientele in cojile de ou dupa bunul plac al fiecaruia, o frunza de patrunjel verde si se toarna supa. Se dau la rece pana a doua zi. Se decojesc cu grija pentru a nu le strica forma.

In loc de patrunjel se poate folosi si marar. Se poate pune si mazare.

Intr-una din zilele trecute, vine sotul de la serviciu cu niste hartii si-mi spune:Uite ce vreau sa fac de Paste!. Iau hartiile, le studiez si-i spun: Treaba ta, dar le faci singur, ca eu am alta treaba! Zis si facut. Asa ca este opera sotului meu.

Aperitive Oua Faberge – Aspic in coaja de oua

Ingrediente

  • 10 oua 3 cani supa de gaina 20 gr gelatina 1 ardei gras rosu 1 conserva boabe de porumb 300 g sunca curcan frunze de patrunjel morcov intreg fiert in supa

Mod de preparare

  • Intr-una din zilele trecute, vine sotul de la serviciu cu niste hartii si-mi spune:Uite ce vreau sa fac de Paste!. Iau hartiile, le studiez si-i spun: Treaba ta, dar le faci singur, ca eu am alta treaba! Zis si facut. Asa ca este opera sotului meu.

Share