Aperitive / Garnituri

Aperitiv turtite cu sunca si cascaval

Bunica ne facea turtite simple pe plita sobei. Imi amintesc ca le rupeam si le umpleam cu branza. Vai cat de bune erau.
 

Am pregatit maiaua din drojdie, o lingurita de zahar, doua linguri de faina si putina apa calduta. Amestecam bine si lasam sa creasca.

Intr-un vas punem faina, adaugam maiaua crescuta, apa calduta si putina sare. Amestecam usor, apoi framantam putin. La sfarsit adaugam si uleiul si framantam pana coca inghite tot uleiul. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Din aluatul cr

Aperitiv turtite cu sunca si cascaval


Portii

6

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 600 g faina

  • 1 plic drojdie uscata

  • 300 ml apa calduta

  • sare

  • 10 ml ulei

  • 1 lingurita zahar

  • felii de sunca

  • cascaval ras

Mod de preparare

  • Am pregatit maiaua din drojdie, o lingurita de zahar, doua linguri de faina si putina apa calduta. Amestecam bine si lasam sa creasca.

    Intr-un vas punem faina, adaugam maiaua crescuta, apa calduta si putina sare. Amestecam usor, apoi framantam putin. La sfarsit adaugam si uleiul si framantam pana coca inghite tot uleiul. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

    Din aluatul crescut formam bilute, pe care apoi le intindem in forma rotunda, asezam cate o bucata de sunca si putin cascaval ras pe fiecare disc si apoi asezam un alt disc peste. Presam usor marginile pentru a lipi cele doua discuri.

    Coacem fiecare turtita pe tigaia grill sau intr-un ceaun la foc mic incinsa in prealabil. Intoarcem turtitele de pe o parte pe alta, tot timpul coacerii.

    Foarte bune aceste turtite. Imi amintesc de copilarie cu toate ca gustul este departe de cel al turtitelor de atunci.

     

Share