Vegetariana

Aperitiv Trandafir – Dovlecei pane cu crema de branza

Reteta noastra va arata o combinatie usoara, in care dovlecelul se amesteca cu o crema fresh de branza. Prezentarea noastra formeaza un trandafir, de care va indragostiti cand il asezati pe masa. Recomandam aceasta reteta ca aperitiv simplu, sau langa o friptura.

Taiem dovleceii in felii groase de jumatate de cm, pe lung. Ii condimentam cu putina sare si piper.. Pregatim compozitia pentru pane, din 3 oua, batute spuma. Adaugam o lingurita de sare, un varf de cutit de piper, o lingurita de boia de ardei dulce, o lingurita de oregano uscat si o lingurita de cimbru uscat. Turnam 100 ml de apa minerala si 10 linguri de faina, si amestecam bine, pana se omogeni

Aperitiv Trandafir – Dovlecei pane cu crema de branza


Portii

8

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 3 buc dovlecel

  • 3 lingurite sare

  • 1 varf de cutit piper

  • 3 buc ou

  • 1 lingurita cimbru

  • 1 lingurita oregano

  • 1 lingurita boia dulce

  • 10 linguri faina

  • 100 ml apa minerala

  • 200 ml ulei

  • 300 gr branza dulce

  • 1 legatura ceapa verde

  • 1 legatura marar

Mod de preparare

  • Taiem dovleceii in felii groase de jumatate de cm, pe lung. Ii condimentam cu putina sare si piper.
  • Pregatim compozitia pentru pane, din 3 oua, batute spuma. Adaugam o lingurita de sare, un varf de cutit de piper, o lingurita de boia de ardei dulce, o lingurita de oregano uscat si o lingurita de cimbru uscat. Turnam 100 ml de apa minerala si 10 linguri de faina, si amestecam bine, pana se omogenizeaza.
  • Punem la incins 200 ml de ulei. Fiecare felie de dovlecel se da mai intai prin faina, pe ambele parti, apoi prin compozitia de pane, si, in final, se prajeste in uleiul incins, pana capata culoarea aurie.
  • Pregatim crema de branza din: 300 gr de branza dulce de vaci, ceapa verde tocata marunt si marar tocat marunt. Adaugam putina sare si piper, dupa gust.
  • Dupa ce am prajit toate feliile de dovlecei, le lasam la racit, apoi luam cate o felie, o ungem cu crema de branza, si formam un trandafir, ca in imaginile de mai sus. Se pastreaza la frigider si se servesc ca aperitiv.

Share