Aperitive / Garnituri

Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene

Intr-o craticioara, pune apa cu sare la fiert. Cand aceasta a inceput sa dea fiarba, adauga cele 4 oua cu mare grija si lasa-le fix 4 minute si jumatate. Vrei ca interiorul sa ramana moale.Dupa epuizarea timpului scurge apa fierbinte si adauga apa rece. Apuca-te sa decojesti ouale. Sparge coaja, curat-o putin si apoi trece oul inca o data prin apa se va curata mult mai usor asa.Bate cele doua oua crude cu ajutorul unui tel. Inveleste apoi ouale fierte in carne. Da-le prin faina, apoi prin ou si prin pesmet. Strange-le bine si adauga-le cu grija in tigaia cu ulei incins. Prajeste-le cam 10-12 minute pana se gatesc complet. Scoate-le pe o farfurie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces.Chiar iti doresc sa incerci aceasta gustare. Pe mine unul m-a cucerit!

Scotch eggs merg de minune alaturi de diverse sosuri sau muraturi si pot fi servite atat calde cat si reci.

Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene

Ingrediente

  • 4 oua fierte 2 oua crude 500 g de carne de carnat deja condimentata faina si pesmet pentru crusta ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

  • Scotch eggs merg de minune alaturi de diverse sosuri sau muraturi si pot fi servite atat calde cat si reci.

Share