Aperitive / Garnituri

Aperitiv placinta cu spanac si oua de prepelita

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru o ora.Spanacul (al meu era congelat) il decongelezi si il scurgi bine de apa. Daca e proaspat, il oparesti 5 minute in apa cu sare, il lasi la scurs, apoi il tai marunt.Amesteci spanacul cu branza de vaca faramitata, cu patrunjel tocat, apoi pui sare si piper dupa gust.Fierbi ouale de prepelita, le lasi la racit si le cureti de coaja. Tai telemeaua cubulete. Intinzi aluatul intr-o foaie dreptunghiulara subtire si intinzi spanacul pe suprafata aluatului, lasand o margine de 2 cm. Iei 9 oua de prepelita si le pui in linie (pe lungimea aluatului), procedezi la fel si cu telemeaua. Urmeaza un nou rand de oua si apoi termini cu unul de telemea. Rulezi cu grija, cat mai strans posibil. Pui placinta intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 190 de grade C. Dupa 10 minute, miscorezi focul la 180 de grade C si mai coci placinta pentru 35-40 de minute, pana cand e bine rumenita.Lasi la racit, apoi portionezi placinta dupa preferinta.

Delicii de PastePentru aceasta reteta, am avut ca sursa de inspiratie, o reteta de pe blogul Paulei Gafitescu.

Aperitiv placinta cu spanac si oua de prepelita

Ingrediente

  • aluat: 300 g faina 100 g unt 120 g smantana 1 ou si 1 galbenus 1 lingura otet 1 lingurita praf de copt 1 praf sare umplutura: 18 oua prepelita 300 g spanac congelat 150 gr branza de vaca 18 cuburi de telemea sare piper patrunjel

Mod de preparare

  • Delicii de PastePentru aceasta reteta, am avut ca sursa de inspiratie, o reteta de pe blogul Paulei Gafitescu.

Share