Aperitive / Garnituri

Aperitiv morcovi pascali

De Paste, am pregatit pentru ai mei cativa morcovi din aluat foietaj pe care i-am umplut cu crema de branza.Mod de preparare:Se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Se taie in fasii subtiri, care se infasoara pe conuri din tabla unse cu grasime. Se asaza intr-o tava cu foaie de copt, se ung cu galbenus si se coc la foc mediu, aprox 10 minute sau pana se rumenesc. Se lasa la racit.Pent

Aperitiv morcovi pascali

Ingrediente

  • 200 g de aluat foietaj150 g branza rasaFrunzele de la o legatura de ceapa verde50 g unt1 lingurita iaurt 10% grasime sau smantanaUn praf de sare1 galbenus pentru unsmarar

Mod de preparare

  • De Paste, am pregatit pentru ai mei cativa morcovi din aluat foietaj pe care i-am umplut cu crema de branza.Mod de preparare:Se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Se taie in fasii subtiri, care se infasoara pe conuri din tabla unse cu grasime. Se asaza intr-o tava cu foaie de copt, se ung cu galbenus si se coc la foc mediu, aprox 10 minute sau pana se rumenesc. Se lasa la racit.Pentru umplutura, se amesteca branza rasa cu frunzele de ceapa verde tocate marunt, se framanta un pic cu o furculita, se adauga untul, iaurtul (sau smantana) si un praf de sare si se amesteca.Se umple morcovii cu crema de branza, se infing cateva frunzulite de marar mai mare, care seamana cu frunzele de morcovi.Se asaza pe un platou, alaturi de alte aperitive, eu am folosit la decor si cateva rosioare decupate si ridichi.Timp de pregatire: 20 minTimp de coacere: 10 minPortii: 12 morcoviPofta Buna!Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/04/aperitiv-morcovi-pascali.html

Share