Aperitive / Garnituri

Aperitiv exotic cu ananas

1. Gogoşarii se spală, se curăţă şi se taie feliuţe. Într-o cratiţă mare, se amestecă uleiul, bulionul, oţetul şi zahărul, se adaugă foi de dafin, sare şi piper după gust.. 2. Se pune amestecul pe foc şi, când dă în clocot, se adaugă gogoşarii tăiaţi. Se lasă să fiarbă 30 de minute, amestecând mere.. 3. Salata se pune fierbinte în bor­cane, se leagă cu două rândur

Aperitiv exotic cu ananas


Timp preparare

120

minute


Timp gatire

60

minute

Ingrediente

  • 30 gogoşari de mărime medie

  • 400 g g bulion (un borcan)

  • 250 g zahăr

  • 400 ml ulei

  • 400 ml oţet

  • foi de dafin

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • 1. Gogoşarii se spală, se curăţă şi se taie feliuţe. Într-o cratiţă mare, se amestecă uleiul, bulionul, oţetul şi zahărul, se adaugă foi de dafin, sare şi piper după gust.
  • 2. Se pune amestecul pe foc şi, când dă în clocot, se adaugă gogoşarii tăiaţi. Se lasă să fiarbă 30 de minute, amestecând mere.
  • 3. Salata se pune fierbinte în bor­cane, se leagă cu două rânduri de celofan sau se capsează.
  • 4. Borcanele se aşează unul lângă altul, se acoperă cu o pătură şi se lasă să se răcească până a doua zi.
  • 5. Se mai pot adăuga şi două cutii de ananas, cubuleţe, scurs de zeamă în prealabil.
  • 6. Ananasul se adaugă cu 15 min. înainte ca salata să fie gata, apoi se procedează ca la reţeta de bază.

Share