Party

Aperitiv din piept de cocos

Surprize in micutele perisoare de carne!

Pieptul de cocos se pune la fiert in apa cu sare, cu morcovul curatat si lasat intreg, iar cand se fierbe, se scoate pe o farfurie, apoi se scoate carnea fiarta si se lasa sa se raceasca. In supa in care a fiert carnea, se pun la fiert ciupercile curate de pielite, lasate intregi, impreuna cu cei 3-4 catei de usturoi. Dupa circa 10 minute de fiert, se scot ciupercile din supa si se lasa sa raceasc

Aperitiv din piept de cocos


Portii

3

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 2 buc piept de cocos de tara dezosat

  • 500 gr ciuperci Champignon

  • 1 legatura usturoi verde

  • 1 legatura marar proaspat

  • dupa gust sare

  • praf de piper

  • 2 buc ou

  • 1 buc morcov

  • 100 gr seminte de susan

  • 150 ml ulei

  • 4 catei usturoi

Mod de preparare

  • Pieptul de cocos se pune la fiert in apa cu sare, cu morcovul curatat si lasat intreg, iar cand se fierbe, se scoate pe o farfurie, apoi se scoate carnea fiarta si se lasa sa se raceasca. In supa in care a fiert carnea, se pun la fiert ciupercile curate de pielite, lasate intregi, impreuna cu cei 3-4 catei de usturoi. Dupa circa 10 minute de fiert, se scot ciupercile din supa si se lasa sa raceasca. Se feliaza jumatate din cantitatea de ciuperci fierte, iar cealalta jumatate se toaca, impreuna cu carnea fiarta si usturoiul verde.
  • Se amesteca tocatura cu un praf de sare, un praf de piper, mararul tocat fin si cele 2 oua, pana devine un amestec omogen, din care facem perisoare, un pic mai mari decat o nuca, in mijlocul carora punem bucatele de morcov fiert. O parte din perisoare se trec prin semintele de susan, iar cealalta parte se lasa asa cum este.
  • Se prajesc in ulei incins, apoi se scot pe servetele absorbante, pentru a elimina surplusul de ulei. Se servesc calde sau reci, alaturi de ciupercutele feliate (cele oprite).

Share