Aperitive / Garnituri

Aperitiv cu curcan (chec de carne)

Puneti cartofii la fiert, taiati cubulete mici, cam 15 minute. Intre timp puneti la calit in 4 linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta ceapa si ardeiul tocate, spanacul taiat marunt, morcovul dat pe razatoarea mica si ketchup. Caliti 4-5 minute la foc mic pana scade zeama si adaugati verdeata tocata. Puneti intr-un castron carnea, ouale, legumele calite si condimentati, adaugati cartofii fierti

Aperitiv cu curcan (chec de carne)

Ingrediente

  • 600 g carne tocata de curcan,2 oua,1 morcov,1-2 cepe,1/2 ardei gras rosu,1 mana de spanac,1 legatura marar sau/si patrunjel,2-3 linguri ketchup,2 cartofi,6 linguri ulei,2 linguri faina,2 linguri pesmet,sare, piper, cimbru, paprika

Mod de preparare

  • Puneti cartofii la fiert, taiati cubulete mici, cam 15 minute. Intre timp puneti la calit in 4 linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta ceapa si ardeiul tocate, spanacul taiat marunt, morcovul dat pe razatoarea mica si ketchup. Caliti 4-5 minute la foc mic pana scade zeama si adaugati verdeata tocata. Puneti intr-un castron carnea, ouale, legumele calite si condimentati, adaugati cartofii fierti scursi de zeama, 1 lingura de pesmet si faina (pastrati putina pentru tapetat tava).Puneti intr-o tava de chec mai inalta uleiul ramas, ungeti-o bine pe toate partile, tapetati-o cu faina, turnati compozitia de carne, presarati deasupra pesmetul ramas si garnisiti cu feliute de castraveti, gogosari, frunze de spanac, verdeata. Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-45 minute, depinde de cuptor.Lasati sa se racoreasca, deslipiti usor cu un cutit preparatul de pe marginile tavii, puneti o tava mai mare deasupra si rasturnati printr-o miscare brusca aperitivul. Ridicati usor tava de chec, apoi intoarceti cu mare grija checul, pana ajunge in pozitia normala. Taiati-l in doua si puneti pe un platou o jumatate intreaga, iar cealalta bucata taiata felii de 15-20 mm grosime. Decorati cu felii, fasii de gogosari si castraveti murati, legume fierte in supa, verdeata. Puteti sa il serviti ca atare sau impreuna cu alte aperitive, sosuri, oua fierte, masline, etc.Se poate prepara din orice fel de carne. Pofta buna.

Share