Bauturi & Cocktailuri

“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

“ Amardeen”( se pronunţa amardin) este o bautura racoritoare si foarte aromata ,specifica Ramadanului.
Se prepara din caise uscate -“amardeen”-sub forma de folii groase de cca 1cm.Cel mai bun “amardeen” se produce in Siria.
Exista o multime de deserturi specifice tarilor arabe care se prepara din “amardeen”: budinci simple si combinate,checuri, prajituri cu crema de “amardeen” , inghetate,biscuiti.

Folia de “amardeen” se taie cu o foarfeca( sau se rupe cu mana) in bucati mai mici.

Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele.

Se lasa la frigider 8-10 ore,amestecand din cand in cand cu o lingura, pentru a se dizova uniform bucatile de “amardeen”.

Se pun in blender cu apa de roze si se mixeaza bine, pana s-a

“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate


Portii

4

portii


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • 1 folie de “amardeen” de 400 grame  

  • 1 litru de apa  

  • 2-3 linguri de zahar( dupa gust)  

  • 1 lingura apa de roze

Mod de preparare

  • Folia de “amardeen” se taie cu o foarfeca( sau se rupe cu mana) in bucati mai mici.

    Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele.

    Se lasa la frigider 8-10 ore,amestecand din cand in cand cu o lingura, pentru a se dizova uniform bucatile de “amardeen”.

    Se pun in blender cu apa de roze si se mixeaza bine, pana s-a obtinut un lichid omogen.

    Se gusta si in functie de gust, se poate adauga zahar

    Se tine la rece pana se serveste.

    Se poate decora cu seminte de pin(“snobar”), fistic sau frunze de menta.

Share