Deserturi

Amandina

Blatul : separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si un praf de sare.Apoi adaugam galbenusurile peste albusuri,punem 3-4 linguri de sirop de zahar ars ( 2 linguri de zahar ars,apoi punem apa si lasam sa se topeasca zaharul),punem si cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine si se da la cuptor 30 min la foc mic. Dupa c

Amandina

Ingrediente

  • Blat: 10 oua 6 linguri faina 200 gr zahar sirop de zahar ars 50 g cacao praf de copt 4 linguri uleiCrema: 2 pachete unt 3 galbenusuri o cana jumate de zahar cacao esenta romGlazura: 150 gr zahar 2 linguri apa 100 gr ciocolata neagraSirop: o cana zahar 300 ml apa esenta rom

Mod de preparare

  • Blatul : separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si un praf de sare.Apoi adaugam galbenusurile peste albusuri,punem 3-4 linguri de sirop de zahar ars ( 2 linguri de zahar ars,apoi punem apa si lasam sa se topeasca zaharul),punem si cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine si se da la cuptor 30 min la foc mic. Dupa ce scoatem blatul,il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 3. Fiecare blat se insiropeaza foarte bine cu siropul facut dintr-o cana de zahar ars,apoi punem apa lasam sa se topeasca zaharul si dupa ce se raceste punem esenta de rom.Crema: amestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste, apoi punem untul moale la temperatura camerei si mixam bine de tot pana devine ca o spuma,adaugam cacaoa si romul.Dam la frigider un pic.Glazura : punem zaharul cu apa la foc pana se topeste apoi punem si ciocolata,lasam pana da in fiert.Asamblare: punem o foaie de blat,insiropam bine,punem crema,apoi iar blat,insiropam,apoi crema,iar blat si glazura 🙂

Share